Gardameer - Italië

Bekende plaatsen


Bardolino
Deze plaats ligt aan de zuidoostelijke over van het Gardameer. Restanten van paalwoningen in het voorstadje Cisano tonen aan dat dit gebied al in de Bronstijd bewwond was. De Romeinen bouwden hier een stad waarna Bardolino in de middeleeuwen korte tijd een vrije gemeente was.
Tegenwoordig heeft het stadje circa 6.200 inwoners. De oude binnenstad is vrij groot en is autoluw. De plaats is bekend onder de toeristen en het is er in de zomer dan ook vrij druk en ook de winkel zijn tot in de late uurtjes open.


Desenzano
Deze stad heeft ruim 22.000 inwoners en is dan ook veruit de grootste plaatse welke direct aan het Gardameer ligt. Hoewel hier ook interessante overblijfselen uit de oudheid te vinden zijn is dit vooral een walhalla voor mensen die van winkelen houden. Er is een prima winkelaanbod te vinden. Ook uitgaan is hier prima te doen er zijn talloze restaurants en bars waar u prima kunt vertoeven.


Lazise
Onder de Venetiaans heerschappij was deze plaats een belangrijk handelscentrum en het was de eerste vrije gemeente aan het Gardameer. Dit kleine plaatse met zijn circa 1.100 inwoners is prima te belopen en het centrum is autovrij. Het is een leuk plaatsje met smalle steegjes. In de avond komen er meer toeristen na Lazise voor een natje en een droogje.


Limone
Dit is een klein stadje met een kleine 1.200 inwoners. Maar ondanks de weinige inwoners is het hier vaak wel druk in het centrum. Talloze hotels en restaurants zijn hier dan ook te vinden. Door de drukte is het vaak wel wurmen om in het hoogseizoen door de smalle steegjes te komen.


Malcésine
Dit stadje heeft een inwoner aantal van circa 3.600 inwoners, maar het is hier bijna de gehele dag erg druk door de vele toeristen die hier een dagtripje naar toe maken. Het heeft een mooie oude binnenstad en het heeft een mooi kasteel wat op een heuvel ligt. Vanuit hier hebt u een prachtig uitzicht. In de winter doet dit stadje ook dienst als wintersportplaats.


Riva del Garda
14.000 inwoners heeft deze plaats. Het ligt aan de noorzijde van het Gardameer aan een soort fjordachtige oever. Door de ligging was dit in het verleden een belangrijke handelspost. Vroeger kwamen hier veel dichters en schrijvers welke inspiratie zochten door de fraaie ligging van de plaats. Tegenwoordig zijn het veel surfers en toeristen welke de boventoon voeren. Ook voor gezinnen met kinderen is dit een goede plek je hebt een prima zandstrand direct bij Riva del Garda.


Salo
Een erg leuke badplaats met circa 10.000 inwoners. Het heeft een mooie oude binnenstad en er is een fraaie over aangelegd. Salo staat bekend om zijn welgestelde inwoners, dat was zo en dat is nog steeds het geval. De prijzen van het onroerend goed ligt hier op een hoog prijsniveau. Voor het winkelend publiek is deze plaats ook een aanrader. Het centrum is erg sfeervol.


Sirmione
Deze plaatse heeft een inwoner aantal van 5.600. En is zeer toeristisch dit komt van de ene kant doordat het een schiereiland is. Je kunt hier maar via één aanrijroute (en per boot) in het stadje komen. Het centrum zelf bestaat uit allemaal kleine smalle steegjes en is omringd door veel oude gebouwen. Dit maakt het dat Sirmione zeer toeristisch is en rustig op je gemak rondkuieren is hier in het hoogseizoen niet mogelijk. Drommen toeristen wurmen zich door de smalle straatjes en steegjes heen. Ook alle terassen zijn vanaf het middaguur bomvol. Met jonge kinderen is dit misschien een plaats die u beter kunt vermijden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb