Gardameer - Italiƫ

Overnachten


Aan en nabij het Gardameer zijn er diverse verschillende mogelijkheden om te overnachten voor korte of langere periode. Hieronder geven wij u een korte opsomming van de verschillende mogelijkheden.


Hotel
Het aanbod van hotels rond het Gardameer is enorm. In het hoogseizoen is het van belang om vooruit te reserveren maar in het voor- en naseizoen kunt u eventueel op de bonnefooi gaan. Belangrijk is te weten dat u naarmate u dichter aan het meer zit de hotelprijzen over het algemeen hoger komen te liggen. Ook vanuit uw slaapkamere meerzicht hebben kost doorgaans iets extra.
Niet bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen. Het is raadzaam om dit dan ook niet bij te boeken want de kwaliteit laat dan nog wel eens te wensen over.
Er zijn van allerlei verschillende prijsklassen hotels te vinden in de regio van het Gardameer.Vakantiewoning
De meeste vakantiehuizen aan en om het Gardameer worden via professionele aanbieders verhuurd. Er zijn diverse website's waarop u meer informatie kunt vinden over een vakantiehuis aan het Gardameer, vaak kunt u hier ook direct online een vakantiewoning boeken. Het Gardameer heeft een breed aanbod van recreatiewoningen, boek dus niet het eerste de beste vakantiehuize welke u aanspreekt maar vergelijk eerst een aantal huizen.
Als u toch zelf een vakantiewoning ter plekke wilt regelen is het raadzaam goed te kijken als u in de omgeving aan het zoeken bent. Het staat helaas niet altijd even goed aangegeven en voor u het weet bent u er al voorbij gereden.


Agriturismo
Dit is om maar kort door de bocht te gaan vakantievieren op de boerderij. Maar dit fenomeen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zeer populaire manier van vakantie. Vaak is de link tussen boerderij en vakantieplek soms helemaal niet meer te traceren. Het zijn dan complete landhuizen op ruime stukken grond waar u onbekommerd kunt vakantievieren. Vaak hangt hier dan wel een bepaald prijskaartje aan. Agriturismo komt u vooral tegen iets verder van het Gardameer af.


Bed & Breakfast
Slapen bij (veelal) particulieren waar een ontbijt bij zit inbegrepen. Het is er wel aan het Gardameer maar u zult zich goed moeten orienteren.


Camping
Om het gehele meer heen liggen honderden camping is alle soorten en maten. Voordat u boekt is het raadzaam om goed de voor- en nadelen van de desbetreffende camping te bestuderen. Dit omdat veel campings zich op een bepaalde doelgroep toeleggen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb